Porții: 6 portii
Timp de pregătire: 30 minute
Timp de gătire: 90 minute
Oasele se taie în bucăți mici și se pun la fiert într-o oală mare (cel puțin de 5l) cu apă rece. Se lasă la fiert pentru aproximativ 40 de minute (până iese spuma), se curăță de spumă și dacă mai e nevoie, se completează cu apă.
Se curăță, spală și toacă toate legumele. Iar apoi, se adaugă pe rând în cratiță. Primele sunt ceapa și rădăcinoasele: morcovul, păstârnacul, țelina. După ce morcovul a fiert (în cele mai multe cazuri fierbe după un sfert de oră) se adaugă ardeii și cartofii. Când cartofii sunt aproape fierți, se pun bulionul, mazărea, fasolea și sarea.
După încă un sfert de oră, se adaugă borșul clocotit în prealabil. După ce ciorba a ajuns în punctul de fierbere cu borșul adăugat, aceasta este gata.
Periș vă urează poftă bună!