Borș de porc

Porții: 6 portii

Timp de pregătire: 30 minute

Timp de gătire: 90 minute

Ingrediente

  • 1 kg oase de porc (preferabil oase garf)
  • 1 ceapa mare
  • 4 morcovi medii
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 jumatate de telina mica (sau o felie de telina)
  • 2 ardei (preferabil rosii)
  • 3 cartofi
  • 100 g pastai de fasole
  • 100 g mazare verde boabe
  • 500 ml suc de rosii sau 3 linguri de bulion pasta
  • Sare dupa gust
  • O cana de bors

Pasul 1: Fierberea oaselor

Oasele se taie în bucăți mici și se pun la fiert într-o oală mare (cel puțin de 5l) cu apă rece. Se lasă la fiert pentru aproximativ 40 de minute (până iese spuma), se curăță de spumă și dacă mai e nevoie, se completează cu apă.

 

Pasul 2: Prepararea

Se curăță, spală și toacă toate legumele. Iar apoi, se adaugă pe rând în cratiță. Primele sunt ceapa și rădăcinoasele:  morcovul, păstârnacul, țelina. După ce morcovul a fiert (în cele mai multe cazuri fierbe după un sfert de oră) se adaugă ardeii și cartofii. Când cartofii sunt aproape fierți, se pun bulionul, mazărea, fasolea și sarea.   

După încă un sfert de oră, se adaugă borșul clocotit în prealabil. După ce ciorba a ajuns în punctul de fierbere cu borșul adăugat, aceasta este gata.   


Periș urează poftă bună!

Alte rețete care te-ar putea inspira:

Porții: 40 sarmale

Pregătire: 60 minute

Gătire: 3 ore

Porții: 24 chiftele

Pregătire: 20 minute

Gătire: 30 minute

Porții: 4 portii

Pregătire: 10 minute

Gătire: 10 minute

Porții: 6 portii

Pregătire: 60 minute

Gătire: 90 minute

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.